Dick Kruithof

November 1st, 2013

DSC_3763225 oktober 2013 was een dag waar ik nog lang van ga nagenieten. Via mijn maatje Frans had ik mij aangemeld bij de workshop Natuur Fotografie. De locatie waar alles ging gebeuren lag op een uurtje rijden van mijn woonplaats Zoetermeer vandaan. Ik ging er heen met het idee: als ik twee damherten op een afstand van 100 meter op de plaat vast kan leggen dan ben ik een spekkoper. Hoe ver kan een mens er naast zitten… Frenk wist ons precies naar de juiste plekjes te leiden waardoor we midden tussen de vechtende en parende herten terecht kwamen.

De juiste plekjes vinden is één, mooie foto’s maken is twee. Daar heb ik dus nog een flinke verbeterslag te maken. Mijn voornaamste foto-les van die dag was: fotografeer in RAW-formaat, zodat je achteraf nog kan spelen met o.a. de witbalans. En: ga sparen voor een mooie lichtsterke lens….

Het was een heerlijke en leerzame dag waarin ik op het gebied van natuur en fotogratie veel wijzer geworden ben. Dit smaakt zeker naar meer!

Dick Kruithof / dick.c.kruithof@gmail.com
Nikon D5000 / Nikon 70-300mm VR f/4.5-5.6

Leave a Reply

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram