Blog

Monique de Groot

Workshop kerkuilen gisteren gevolgd. Wat een belevenis om deze uilskuiken te horen en te zien in vlucht, te zien landen en de kuikens te volgen die hongerig wachten op voedsel. En met de goede instructies en adviezen van Frenk dit ook nog mooi vast kunnen leggen. Super genoten en zeker tot ziens.

M.v.g. Monique de Groot

Igor

Enorm leerzame ervaring gehad tijdens de workshop “bronsttijd”. Bijna oorverdovend geluid van de vele burlende damherten de hele dag.

Mooi ook hoe dichtbij we konden komen. Vechtende herten, enkele dekkingen en op nog geen 2 meter afstand een hert wat bijna 10 minuten stond te vechten met een boom J

 Erg fijn ook om meer te leren over verschillende instellingen van mijn camera om de beste foto’s te maken onder wisselende omstandigheden.

 Hele fijne dag gehad en we hebben ruim de tijd genomen voor we weer terug gingen.

 Zeer aan te bevelen en ik sluit niet uit nog eens met een andere workshop mee te gaan.

 

Bedankt! Frenk

M.v.g. Igor

Lilian

Ik heb afgelopen vrijdag een top dag gehad, een onuitwisbare indruk .
Bij de workshop ” beleef de brons.”
Ik wist niet wat me die dag te wachten stond maar wat je hebt geboden is onvergetelijk.
Je hebt me een hoop geleerd over het gedrag van de damherten en je hebt me de gelegenheid gegeven de herten in hun natuurlijke omgeving en gedrag te kunnen fotograferen. Je maakte ook de tijd en de gelegenheid om de foto’s te maken. Ook de adviezen over de instellingenen van de camera vond ik erg prettig.
De dag vloog voorbij, voor ik het wist was het alweer 3 uur in de middag, het aantal foto’s ontelbaar
Ik kan iedereen die het wild in zijn eigen omgeving wil fotograferen deze workshop(s) aanraden.
Ik zal zeker bij een aantal andere workshops van de partij zijn.

Bedankt en tot ziens

Lilian

Dick Kruithof

DSC_3763225 oktober 2013 was een dag waar ik nog lang van ga nagenieten. Via mijn maatje Frans had ik mij aangemeld bij de workshop Natuur Fotografie. De locatie waar alles ging gebeuren lag op een uurtje rijden van mijn woonplaats Zoetermeer vandaan. Ik ging er heen met het idee: als ik twee damherten op een afstand van 100 meter op de plaat vast kan leggen dan ben ik een spekkoper. Hoe ver kan een mens er naast zitten… Frenk wist ons precies naar de juiste plekjes te leiden waardoor we midden tussen de vechtende en parende herten terecht kwamen.

De juiste plekjes vinden is één, mooie foto’s maken is twee. Daar heb ik dus nog een flinke verbeterslag te maken. Mijn voornaamste foto-les van die dag was: fotografeer in RAW-formaat, zodat je achteraf nog kan spelen met o.a. de witbalans. En: ga sparen voor een mooie lichtsterke lens….

Het was een heerlijke en leerzame dag waarin ik op het gebied van natuur en fotogratie veel wijzer geworden ben. Dit smaakt zeker naar meer!

Dick Kruithof / dick.c.kruithof@gmail.com
Nikon D5000 / Nikon 70-300mm VR f/4.5-5.6

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram