Workshop Beleef de Vos

Het zoeken naar een vos in zijn natuurlijke habitat is een ervaring op zich. Het wandelen door de duinen is een unieke belevenis waarbij veel te zien is. Duur van de trip is ongeveer 3 a 4 uur. De dag beginnen we bij Panneland, onder het genot van een kopje koffie. Daar wordt de dag besproken en kunnen we even kennis maken met elkaar. Waarnaar we opzoek gaan naar de vos in het duin gebied, hangt een beetje van de tijd van het jaar af waar ze uithangen. Voor 99% zeker dat U ze gaat zien, maar het is geen dierentuin . Het is niet toe gestaan ze te voeren, maar het gebeurt daar wel eens. een vos is een opportunist en kan bijna alles eten. Van prooidieren (kevers tot hazen) tot bessen, ook afval en placenta’s. Kikkers negeert de vos ook spitsmuizen net als de meeste uilen dat ook doen. Hij kan als het moet zo’n zestig kilometer per uur rennen en heeft per dag zo’n 550 gram voedsel nodig. Maar soms vangt hij meer en begraaft het dan voor minder goede tijden, die er soms ook zijn. Vossen leven meestal in groepen, van ongeveer zes stuks. Een dominante mannetjes vos wordt Rekel genoemd, Het dominante vrouwtje Moervos . Het territorium kan wel 12 vierkante kilometer bedragen en word afgebakend met geur sporen ,uitwerpselen en urinesporen. Ook als we de vossen gevonden hebben krijgt genoeg tijd om ze van alle kanten te fotograferen. Aan het einde van de dag keren we terug naar Panneland , waar we nog een drankje en een pannenkoek naar keuze mogen nuttigen. Ook wordt er de gezellige dag nog even door genomen dit alles onder begeleiding.

U kunt in overleg een datum prikken of u vult een datum in op het boekingsformulier hieronder, na uw boeking nemen wij contact met u op.

 

Workshop Beleef de Vos
Workshopleider (s) Frenk Volckmann
Datum Gehele jaar
Duur 3 á 4 uur
Locatie AWD Panneland
Max. aantal deelnemers 5
Wandel afstand Plm. 7 km
Benodigheden Digitale camera en zoomlens van minimaal 300mm
Tip Wandelschoenen, donkere kleding
Inclusief Eind van de dag drankje en pannenkoek
Exclusief Entree en parkeerticket
Prijs € 65,00 per persoon
Algemene Voorwaarden Lees hier de Algemene Voorwaarden
Boekingsdatum`s Elke dinsdag van de maand behalve in de maand september en oktober
Reserveren Vul het boekingsformulier in onderaan deze pagina

 

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het boekings formulier in en verstuur deze. Frenk Volckmann zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

*is een verplicht veld

    Chat openen
    Heb je een vraag stel gerust via Whatsapp